Resurse
Acasă, în siguranță își propune să crească o bibliotecă de resurse care să ajute la o mai bună înțelegere a riscului seismic la care suntem expuși în București și în alte zone din România, dar și la mobilizarea pentru mai multă acțiune individuală și colaborativă pentru reducerea riscului seismic.
Veți găsi aici resurse variate – cercetări, materiale informative dedicate rezidenților din zone expuse riscului seismic, interviuri cu experți relevanți, analize de date, legături către instituții și organizații relevante, povești de la firul ierbii.
Multimedia
Podcast „Conversații despre Locuire” - Locuirea sub risc seismic (I)
„Există frică de cutremur doar când ne spune la televizor”
Podcast „Conversații despre Locuire” - Locuirea sub risc seismic (II)
„Există frică de cutremur doar când ne spune la televizor”
Publicațiile noastre
Alte resurse
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA)
Descoperă la acest link resurse utile puse la dispoziție de MDLPA cu privire la conștientizarea riscului seismic, ce poți să faci pentru a-ți crește gradul de pregătire la cutremur, care sunt acțiunile pe care ai putea să le iei ca proprietar și alte informații pentru cetățeni.
Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic din București (AMCCRS)
La acest link găsești informațiile puse la dispoziție de AMCMSR pentru informarea populației cu privire la riscul seismic. În această pagină vei putea contribui și tu prin completarea unui chestionar prin care ajuți la înțelegerea modului în care populația se raportează la cutremur.
Asociația Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri (AICPS)
Descoperă aici arhiva tuturor revistelor AICPS, Asociația Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri, care conține informații relevante, ghiduri și studii de caz interesante pentru specialiștii din domeniul construcțiilor și ingineriei civile.
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA)
Dacă ești specialist, în această secțiune vei găsi trimiteri către documente relevante precum coduri de proiectare seismică, cadrul legislativ din domeniul riscului seismic, care este strategia națională de reconare pe termen lungi și alte ghiduri care îi ajută pe cei care lucrează în domeniul construcțiilor.